„PISFUL BAČKA“ – PROMOCIJA ZBIRKE GORANA GRUBIŠIĆA

„PISFUL BAČKA“ – PROMOCIJA ZBIRKE GORANA GRUBIŠIĆA

U ponedeljak, 19. juna, sa početkom u 19 časova, u prostoru „Klara i Rosa“ ugostićemo subotičkog muzičara i pesnika Gorana Grubišića, povodom njegove nove zbirke pod nazivom „Pisful Bačka“.

 

 

„Subotički bard iz senke, Goran Grubišić (Ana Never, Wooden Ambulance) se u poslednjih nekoliko godina pronalazi i u ulozi pesnika.

 

 

Nastala na subotičkom terenu, debi zbirka pesama „Alpaka među lamama“ (2022) izdata je za kuću Либрарион, u saradnji sa slikarkom Vanjom Subotić. Naišla je na pozitivni prijem kod publike koja ceni i voli poetsku misao modernog izričaja, a svoje simpatije su izrazili i poznati pisci, novinari i umetnici kao što su Ognjenka Lakićević, Srđan Strajnić i Veran Matić. Takođe, „Alpaka“ je doživela i reizdanje obogaćeno sa dodatkom pesmama novijeg datuma od strane institucije Dom kulture Studentski grad (Beograd), tekuće godine.

 

Ponedeljak, 19. juna 2023. godine / Klara i Rosa (Petefi Šandora 15), 19:00 časova.

 

 

Goranova nova zbirka „Pisful Bačka“ prati crtu starih fanzinaških izdanja, time zaokružujući autentičnu subotičku priču, kao grada sa istorijom nesputane „uradi-sam“ produkcije. Kuriozitet je što je naslov zbirke ručno nanesen bojom od strane autora na svakom primerku, time mu dajući jedinstvenost i svojevrsni pečat. Za naslovnu stranu se i ovaj put pobrinula subotička umetnica, Svetlana Ždrnja. Na promociji će biti predstavljena zbirka „Pisful Bačka“, kao i reizdanje „Alpaka među lampama“, a primerci svih pomenutih izdanja će biti dostupni kod autora.

 

 

Nakon promocije će biti neobavezno druženje, uz selekciju traka od strane Gorana i Daniela.

 

Ulaz je besplatan.