Radio Plac/U gostima – Nemanja Ledenski

Radio Plac/U gostima – Nemanja Ledenski

U sredu, 25. oktobra 2023, u 19 časova, na Radiju Plac emitujemo razgovor sa Nemanjom Ledenski, fotografom, koji vodi Gyurkovics Réka, povodom izložbe održane u Dvorišnoj galeriji (Koryo 1). Izložba je otvorena do 3. novembra 2023.

.

Nemanja Ledenski rođen je 3. februara 1990. godine u Subotici. Po zanimanju je diplomirani profesor fizičkog vaspitanja i sporta. Bavi se uličnom fotografijom nekoliko godina. Nemanjine fotografije su sirove i atipične. On strastveno i na jedinstven način oslikava svakodnevni život ljudi grada u kojem živi i žudi za svakom narednom fotografijom. Trenutno živi i radi u Subotici.

.

Prvu samostalnu ižložbu je imao 2019. godine u Beogradu pod organizacijom „Grain“ magazina, koja se održala u galeriji „Bartcelona“. Juna 14. 2021. godine beogradski nezavisni izdavač „Grain“ štampa Nemanjinu prvu foto-knjigu pod nazivom „Sirovi rezovi“. Iste godine u novembru je bio deo beogradskog festivala fotografije „Vizualizator“, gde je imao svoju drugu samostalnu izložbu. Nemanjine fotografije su štampane u 3 broja malteškog foto časopisa „Fotobookmonthly“. 2022. godine 14. maja je imao čast da za Noć Muzeja ima svoju treću samostalnu izložbu u Danilo Kiš fondaciji u Subotici.

.

Izložba se realizuje u okviru podrške EED (European Endowment for Democracy) i Grada Subotice

.

Program Dvorišne galerija podržava Grad Subotica i štamparija Craft Marketing.

.