O nama

Centar za savremenu kulturu i umetnost, Subotica

 

Centar za savremenu kulturu i umetnost, Subotica, je krovno udruženje osnovano 3. jula 2020. godine u Subotici sa ciljem promocije savremene umetnosti, pružanja podrške lokalnim stvaraocima i kulturnim radnicima kao i potrebe izgradnje prostora slobode izražavanja, istraživanja, povezivanja i razmene.

 

Centar je osnovalo deset umetničkih udruženja iz Subotice : UG Klara i Rosa, Pozorišno udruženje ‘Letnji bioskop – Nyári Mozi’ Színházi Közösség, Udruženje građana ‘Artrust’, ‘Etnofest’, NoWave Films, Udruženje građana ’Junior muzički studio’, Udruženje građana ‘Authentic Vojvodina’, Udruženje građana ‘Iuventus Ventus’, Udruženje građana ‘Simposion’, Udruženje građana ‘Szab-Way Szinházi Szervezet’, glumci, plesači, likovni umetnici, muzičari, kulturni i omladinski radnici.

 

Strukturu udruženja Centra za savremenu kulturu i umetnost čini Koordinaciono telo, Skupština i Savet.

 

Savet udruženja čine: Igor Štiks, Špela Trošt, Slađana Petrović Varagić, Iva Čukić, Višnja Kisić, Jasmina Prolić i Sabolč Tolnai.

 

Koordinaciono telo čine izvršni (Gordana Vukov Ciganjik) i operativni koordinator (Daniela Mamužić) i 6 programskih koordinatora: Jelena Grujičić (likovna umetnost), Petar Mitrić (film), Žužana Kalmar (pozorište), Henrieta Varga (ples), Filip Budanović (muzika) i Ilija Vuletić (književnost). Oko ideje Centra okupljeni su još mnogi pojedinci koji čine Skupštinu Centra.

 

Jezici na kojima gradimo prostor razmene, produkcije i prezentacije, razvoja kritičke misli i aktivizma i programe koji spajaju a ne razdvajaju, su srpsko-hrvatski i mađarski jezik.

 

Logo: Idejno rešenje logotipa Centra je poteklo od Igora Halasevića, Authentic Vojvodina, koji je iz svoje bogate arhive dokumentovanih radova subotičkih umetnika predložio grafiku čije smo konture uzeli za znak Centra. Imre Vinkler je autor originalne grafike.

 

Radio Plac logo: Nemanja Stojanović

 

Art: Svetlana Ždrnja

svetlana zdrnja 04
Podrška

Kako biste podržali rad Centra mesečnom donacijom dovoljno je da se jednom prijavite kao donator, izaberete visinu donacije (sami birate iznos upisivanjem u ponuđena polja), i ona će svakog prvog u mesecu biti prosleđena u dinarskoj protivvrednosti. Za podršku nije potrebno imati devizni račun jer će se naznačeni iznos  automatski konvertovati po kursu vaše banke. Vaš doprinos značiće nam kao podrška za produkciju programa, prevod, održavanje internet stranice, radio produkciju i godišnju pretplatu, knjigovođstvene usluge… a možda i iznajmljivanje prostora. Uz  vašu podršku možemo obogatiti naš grad novim i drugačijim kulturnim sadržajima na kojima ćemo se sretati, razgovarati, otkrivati i užvati u kreativnim procesima.

 

Naš rad možete podržati putem platforme Patreon.

svetlana zdrnja 01
Volontiraj
Mala grupa kreativnih ljudi
može da promeni svet.
Zapravo oni su jedini to do sada činili…

Margaret Mead

Malim akcijama i koracima možemo doprineti društvenim promenama najpre u lokalnoj zajednici a zatim i šire. Našu inicijativu možeš podržati tako što ćeš postati volonter i biti deo kulturne produkcije, upoznati razne autore i steći iskustvo u radu sa ljudima i organizaciji, a možda i realizovati neku od tvojih ideja uz našu pomoć i podršku.