PROSTORI

PROSTORI

 
U petak, 31. marta 2023. godine od 19 časova, u prostoru Udruženja “Klara i Rosa” (Petefi Šandora 15), premijerno emitujemo radio dramu “Prostori”.
 
 
 
Ova radio drama predstavlja eksperiment, delo u procesu, pokušaj odgovora na otvorena pitanja, zvučni prizor kao iskorak u nepoznato, izlazak iz sigurne zone zarad ohrabrivanja sebe i drugih. Ona je pojačan glas žena koje su učestvovale u tromesečnom kreativnom procesu (šest radionica) tokom kojeg smo okupile i inspirisale žene u Subotici i Maloj Bosni da progovore, dajući im prostor da se izraze.
 
 
 
Prostori se otvaraju u nama, oko nas, između nas. Prostori razmene i kontakta. Prostori nerazumevanja, očekivanja, nadanja. Šta sve možemo saznati i doživeti ako samo slušamo? Koji se sve prostori imaginacije otvaraju ukoliko čujemo ono što nas okružuje? Imamo li strpljenja da samo slušamo?
 
 
 
Zatvorite oči, naćuljite uši, otvorite um i srce.
 

 
Učesnice: Natalija, Žofi, Zoe, Katarina, Dragana, Marijana, Danijela, Jelena, Josipa, Milica, Aleksandra, Livia, Tijana, Ivana, Reka, Dajana, Natalija, Tamara, Milica, Marija, Dragana, Marija, Ljubica, Vera, Kata, Ana, Eržika, Ljubica, Marija i slučajne prolaznice na ulici.
 
 
Glumice: Karina Nađ, Heni Varga, Kristina Obradović, Branka Šćekić, Vesna Vujošević Labović, Gordana Vukov Ciganjik, Anamarija Tumbas
 
 
 
Voditeljke kreativnog procesa i koncept: Gordana Vukov Ciganjik, Anamarija Tumbas
Montaža i tehnička podrška: Anamarija Tumbas
Songovi: Gloria Lindeman i Anamarija Tumbas
Tekstovi: Gordana Vukov Ciganjik, Karina Nađ, učesnice
Asistentkinja: Daniela Mamužić
Vizuelna rešenja: Vanja Subotić, Anamarija Tumbas
Zahvaljujemo se na saradnji Aleksandri Bašić i Gerontološkom centru, Subotica.
 
 
 
Portal Magločistač je kroz analitičke tekstove i intervjue obradio neka od značajnih pitanja na teme koje su se javile tokom ovog procesa.
 
 
 
Projekat je podržala Rekonstrukcija, ženski fond iz Beograda.
 
 
#klarairosa #rekonstrukcijazenskifond #prostori