Ženski glasovi – razgovor i izložba

Ženski glasovi – razgovor i izložba

„Budi promena koju želiš da vidiš.“

Gandi

 

Pozivamo vas na promociju projekta „Ženski glasovi“ koji će se održati u sklopu Festivala ekologije i antifašizma, Ekoslavija u subotu, 7. avgusta sa početkom u 15.30 časova.

 

Izuzev predstavljanja ideje, toka i zaključaka projekta Ženski glasovi, kroz tribinu „Snaga pojedinca, snaga zajednice“ predstavićemo i žene iz našeg grada koje uporno, posvećeno i konstruktivno grade svoju stvarnost oko onoga što vole.

 

Učesnice tribine: Izabela Lanji Hnis (Turistički klaster mikroregije Subotica-Palić), Maja Stipić (PU Mali talenti), Natalija Raičević (OBŠ Raičević) i Natalija Jakovljević (portal Magločistač). Na tribini učestvuju i  Gordana Vukov Ciganjik (UG Klara i Rosa) i Szerda Zsófia.

 

Ovom prilikom biće otvorena izložba fotografija „Portreti žena“ , fotografija žena čije su priče zabeležene u audio formatu (SR/HU) i koje se mogu čuti na online Radiju Plac (www.ckplac.org/plac-radio).

 

Ženski glasovi su zvučna svedočanstva o sudbinama i pričama „nevidljivih“ žena iz Subotice. Kroz ovu formu zabaležile smo jedno vreme u Subotici. Razgovori se vođeni na oba jezika sredine (srpsko-hrvatskom i mađarskom jeziku).

 

Autorka crteža: Vanja Subotić

Autorke radio formi: Gordana Vukov Ciganjik i Szerda Zsófia

Uvodna špica: Gloria Lindeman

Fotografije:  Szerda Zsófia

 

www.zenskiglasovi.org

 

Tribina “Ženski glasovi” UG “Klara i Rosa”: Toliko različite a toliko iste – Svaki život je interesantan i svaki život je jedna priča

 

Projekat je podržala Rekonstrukcija, ženski fond iz Beograda.