Image Mouvement. Paris – Subotica.

Image Mouvement. Paris – Subotica.

U Savremenoj galeriji Subotica u petak, 6. avgusta, otvara se nova izložba pod nazivom Image Mouvement. Paris – Subotica. Izložba će publici predstaviti radove desetoro umetnika koji su za svoj izraz izabrali sliku u pokretu i njene različite vidove.
Ova izložba nastala je iz želje da se stvori prostor dijaloga ne samo između različitih umetnika i njihovih pojedinačnih praksi, već i između dve kulture i dva grada. Razmišljajući o sponama i sličnostima koje mogu da približe i pomognu otkrivanje drugog i drugačijeg, izložba je rezultat htenja da se prevladaju okviri unutar kojih stvaraju pojedinci.
Pokrenut kao inicijativa subotičkih autorki Jelene Grujičić, Maje Rakočević Cvijanov i Lee Vidaković, ovom projektu su se priključili beogradski umetnici Nina Ivanović i Nemanja Nikolić i ta grupa je izlagala sa petoro francuskih umetnika u februaru 2019. godine u Galeriji „Rivoli“ u Parizu.

Izložba Image Mouvement. Paris-Subotica okupiće iste umetnike iz Srbije, kao i šestoro umetnika iz Francuske: An Šarlot Finel (Anne-Charlotte Finel), Mari Sošor (Marie Sochor), Eleonor Hoso (Eleonore Josso), Manuela Mako (Manuela Macco), Markus Rajs (Marcus Reiss) i Gaspar Delanoe (Gaspar Delanoe).

Kustoskinje izložbe su Žuli Daluš (Julie Dalouche) i Nela Tonković, uz asistenciju Jelene Grujičić.