Otvaranje Dvorišne galerije – izložba Vedrana Štimca

Otvaranje Dvorišne galerije – izložba Vedrana Štimca

Dvorišnu galeriju Centra za savremenu kulturu i umetnost otvorila je izložba „Soba portreta“ pulskog umetnika Vedrana Štimca u subotu, 22. maja 2021. godine sa početkom u 18 časova. Dvorišna galerija nalazi se na adresi Korzo 1 u dvorištu, na zidu nekadašnjeg bioskopa Korzo, kasnije Radnički. Izložbu će otvoriti Jelena Grujičić, koordinatorka za likovnu umetnost Centra za savremenu kulturu i umetnost, Subotica.

 

Na otvaranju su nastupili Noemi Kučera (gitara) i Mate Abraham (violončelo) koji su izuzev dela klasične muzike izveli i svoje autorske solaže.

 

Vedran Štimac je likovni umetnik, ilustrator, street artista i grafički dizajner iz Pule koji deluje pod pseudonimom Polite BastART. Njegovi murali krase zidove gradova od Slovenije, Hrvatske, BiH sve do Argentine i predstavljaju društveno angažovanu sliku stvarnosti namenjenu slučajnim prolaznicima i javnom diskursu. Osim delovanja na polju umetnosti, Vedran je zaokupljen doktorskim studijama političke antropologije na univerzitetu u Ljubljani. Više o Vedranu možete saznati i kroz radiju emisiju U gostima koja se emitovala na Radiju Plac:

 

 

 

 

Izložba se realizuje  u sklopu saradnje između Društvenog centra Rojc iz Pule i Centra za savremenu kulturu i umetnost iz Subotice u okviru programa „Izgradnja zajednice kroz kulturne prakse“. Program je podržan od strane Fondacije za otvoreno društvo, Srbija po projektu UG „Klara i Rosa“ iz Subotice.

 

Fotografije : Szerda Zsofia