U gostima – Ana Čigon

U gostima – Ana Čigon

Svake subote u terminu od 19 časova na programu Radija Plac emitujemo emisiju U GOSTIMA u kojoj razgovaramo sa umetnicima, kulturnim radnicima, naučnicima i uopšte ljudima širokog duha iz bližeg i daljeg okruženja. Ko kome dolazi u goste gotovo da je nemoguće precizno zaključiti što dodatno isključuje manire kurtoazije na koje smo navikli.

U subotu 20. marta od 19 časova na Radiju Plac emitujemo osmu epizodu emisije U GOSTIMA kao plod saradnje Centra za savremenu kulturu i umetnost i Zavoda Sploh iz Ljubljane, gde razgovaramo sa Anom Čigon umetnicom koja deluje na polju video arta, filma, animacije i performansa. Njeni dokumentarni filmovi velikim delom istražuju teme feminizma i društvenih pitanja. Osim dokumentarnih i animiranih filmova Ana snima video radove za pozorišne predstave, kao i umetničke instalacije namenjene galerijskim prostorima. Dobitnica je OHO nagrade na najinventivniju mladu vizualnu umetnicu u Sloveniji 2009. godine.

 

Sa Anom Čigon razgovara Petar Mitrić.

 

 

Razgovor je nastao kao plod saradnje između Zavoda Sploh iz Ljubljane i Centra za savremenu kulturu i umetnost iz Subotice u okviru programa „Izgradnja zajednice kroz kulturne prakse“. Program je podržan od strane Fondacije za otvoreno društvo, Srbija po projektu UG „Klara i Rosa“ iz Subotice.