U gostima – Tomaž Grom

U gostima – Tomaž Grom

Autor fotografije: Jani Peternelj

 

Svake subote u terminu od 19 časova na programu Radija Plac emitujemo emisiju U GOSTIMA u kojoj razgovaramo sa umetnicima, kulturnim radnicima, naučnicima i uopšte ljudima širokog duha iz bližeg i daljeg okruženja. Ko kome dolazi u goste gotovo da je nemoguće precizno zaključiti što dodatno isključuje manire kurtoazije na koje smo navikli.

U subotu,  6. marta, 19 časova u okviru emisije U GOSTIMA vodimo slušaoce u Ljubljanu gde razgovaramo sa Tomažom Gromom, kontrabasistom, muzičarem, kompozitorom, improvizatorom, eksperimentatorom, performerom, filmskim rediteljem, osnivačem i umetničkim direktorom Zavoda Sploh. O svom umetničkom radu, muzičkom izrazu, teatru, savremenoj umetničkoj sceni i životu u Ljubljani saznajte u novoj epizodi emisije U GOSTIMA. Nakon razgovora slušaocima donosimo koncert grupe OHOLO! snimljen 9. decembra 2020. u okviru programa JAZZ CONNECTIVE FROM LYON: LIVE IN EUROPE. Grupu OHOLO! čine Andrej Fon (tenor sax, klarinet), Jure Boršič (alto sax), Marko Jenič (violina), Andrej Boštjančič Ruda (gitara), Jošt Drašler (kontrabas), Tomaž Grom (kontrabas) i Vid Drašler (bubnjevi). Repriza u ponedeljak u 19h. Razgovor vodi: Petar Mitrić

Razgovor je nastao kao plod saradnje između Zavoda Sploh iz Ljubljane i Centra za savremenu kulturu i umetnost iz Subotice u okviru programa „Izgradnja zajednice kroz kulturne prakse“. Program je podržan od strane Fondacije za otvoreno društvo, Srbija po projektu UG „Klara i Rosa“ iz Subotice.