Radionice: Razvoj publike i Izvori finansiranja

Radionice: Razvoj publike i Izvori finansiranja

Foto: Društveni centar Rojc, Pula

 

Tokom februara 2021. godine održane su dve online radionice za članove Centra.

 

Radionicu o razvoju publike vodila je Irena Boljunčić Gracin iz Društvenog centra Rojc, dok je Mirjana Radulović predstavila Radio Rojc, radio zajednice iz Pule. Tokom radionice, koja je održana u četvrtak, 4. februara 2021. godine, članovima su predstavljene strategije razvoja publike koje su usmerene na uključivanje i angažovanje raznolike publike gradeći i jačajući odnose i negujući osećaj vlasništva i pripadnosti.

 

Radionica o strateškom planiranju i izvorima finansiranja održana je u petak 5. februara 2021. godine. Voditeljka radionice Špela Trošt, producentkinja i kulturna radnica iz Zavoda Šploh iz Ljubljane, inače članica Savetodavnog odbora Centra, sa članovima je radila na definisanju misije, vizije, zajedničkih vrednosti Centra kao i na upoznavanju sa manje poznatim mogućim izvorima finansiranja.

 

Radionice su sprovedene u okviru projekta  “Izgradnja zajednice kroz kulturne prakse” koji je zamišljen kao edukativno-praktična potpora novoformiranom Centru za savremenu kulturu i umetnost, Subotica.

 

Cilj ovog projekta je osnaživanje internih kapaciteta kroz mobilizaciju, transfer znanja i kulturnu kampanju ali i širenje mreže pojedinaca – umetnika, volontera, aktivista koji se uključuju u programe. Projekat obuhvata predstavljanje umetnika iz Regiona, radionice za tim Centra i izložbe.

 

Centar za savremenu kulturu i umetnost kroz ovaj projekat sarađuje sa Društvenim centrom Rojc iz Pule (Hrvatska), Zavodom Šploh iz Ljubljane (Slovenija) i Društvenim centrom Szabadkikötő iz Pečuja (Mađarska).

 

Projekat je podržan od strane Fondacije za otvoreno društvo, Srbija, po projektu UG “Klara i Rosa” a odvijaće se do juna 2021. godine.