U gostima – Ivana Vratarić Vojnić

U gostima – Ivana Vratarić Vojnić

Svake subote u terminu od 19 časova na programu Radija Plac emitujemo emisiju U GOSTIMA u kojoj razgovaramo sa umetnicima, kulturnim radnicima, naučnicima i uopšte ljudima širokog duha iz bližeg i daljeg okruženja. Ko kome dolazi u goste gotovo da je nemoguće precizno zaključiti što dodatno isključuje manire kurtoazije na koje smo navikli.

Druga epizoda emisije U gostima donosi razgovor sa Ivanom Vratarić Vojnić, vizuelnom umetnicom, plesačicom, aktivistkinjom,  autorkom radio emisije i članicom brojnih umetničkih udruženja. Ivana je inače iz Zagreba, ali trenutno živi i radi u Puli. Diplomirala je na Akademiji likovnih umetnosti u Zagrebu, nastavnički odsek, smer- slikarstvo. Pokretom i plesom se izražava od malena te svoje telo usavršava kroz vaninstitucionalizovane plesne edukacije. U emisiji govori o svom radu, o spajanju vizuelne i performerske umetnosti, o položaju nezavisnih umetnika koji ne deluju iz glavnog grada, o potrebi da se kultura decentralizuje, o svom procesu i razmeni sa publikom.

 Subota, 6. februar u 19h, repriza u ponedeljak, 8. februar u 17h na Radiju Plac.

Razgovor je nastao kao plod saradnje između društvenog centra Rojc iz Pule i Centra za savremenu kulturu i umetnost iz Subotice u okviru programa „Izgradnja zajednice kroz kulturne prakse“. Program je podržan od strane Fondacije za otvoreno društvo, Srbija po projektu UG „Klara i Rosa“ iz Subotice.