01. februar 2021.

U gostima – Vedran Štimac

U gostima – Vedran Štimac

Svake subote u terminu od 19 časova na programu Radija Plac emitujemo emisiju U GOSTIMA u kojoj razgovaramo sa umetnicima, kulturnim radnicima, naučnicima i uopšte ljudima širokog duha iz bližeg i daljeg okruženja. Ko kome dolazi u goste gotovo da je nemoguće precizno zaključiti što dodatno isključuje manire kurtoazije na koje smo navikli.

 

U prvoj epizodi emisije razgovarali smo sa Vedranom Štimcem, umetnikom, ilustratorom, street artistom i grafičkim dizajnerom iz Pule koji deluje pod pseudonimom Polite BastART. Njegovi murali krase zidove gradova od Slovenije, Hrvatske, BiH sve do Argentine i predstavljaju društveno angažovanu sliku stvarnosti namenjenu slučajnim prolaznicima i javnom diskursu. Osim delovanja na polju umetnosti, Vedran je zaokupljen doktorskim studijama političke antropologije na univerzitetu u Ljubljani. Kroz razgovor o umetničkom radu, o Puli i Rojcu, o fenomenu radija, kao i širem društvenom kontekstu savremenog života otvaramo nove prostore komunikacije za slušaoce Radija Plac. Subota 19h i repriza u ponedeljak u 17h na Radiju Plac.

 

Razgovor je nastao kao plod saradnje između društvenog centra Rojc iz Pule i Centra za savremenu kulturu i umetnost iz Subotice u okviru programa „Izgradnja zajednice kroz kulturne prakse“. Program je podržan od strane Fondacije za otvoreno društvo, Srbija po projektu UG „Klara i Rosa“ iz Subotice.