Nyári Mozi: LALA

Nyári Mozi: LALA

 
U subotu, 08. oktobra 2022. u 20 časova, Monodarama LALA, Nyári Mozi (Kelebija, Graničarska 35D).
 
Glumac: Stefan Ostojić
Režija: Li Delong
Tekst: Stefan Ostojić i Li Delong
Produkcija: Grad Kikinda, Grindex, compagnie Lark, teatar Gusani u magli
Sponzori: Narodno pozorište Kikinda
Asistent reditelju: Anja Popadić
Umetničko istraživanje: Sonja Beloš, Nikola Gajić i Milan Vujić
Kostimograf: Irenke Virag
Dizajn: Igor Kovačević
Nos: Joanna Bassi

Posebna zahvalnost pozorištu Lane, časovničaru Pioker, KUD Gusle, Perici Samac, Peđi Karanović, Jeleni Vujević, porodici Holoman, porodici Hegarti Lovet, braći Erikson i mami i baki što su hranile Li.
.
Monodrama o ljubavi prema rodnom kraju inspirisana tradicijom i istorijom naroda severobanatskog okruga, Kikinde. Kroz tradicionalnu muziku, arhaične instrumente, cirkuske veštine, folklorni ples, neverbalni teatar, lutkarsku animaciju i klovnovsku animaciju publike Lala, glavni lik , publici predstavlja legendu o postanku poznatog para Lale i Sose.
.
Režiju potpisuje Li Delong (Lee Delong), uvažena američka/ francuska glumica, rediteljka, klovnovska učiteljica i spisateljica koja stvara preko 30 godina. Svoju formalnu edukaciju ostvarila je u prestižnom “Bouffes du Nord” gde je radila sa Piterom Brukom, u “L’École internationale de théâtre Jacques Lecoq” u Parizu, gde danas živi i radi i u radu sa velikim imenima u svetu teatra, kao što su Alen Gotje, Karlo Boso, Donald Bien i mnogi drugi. Održala je bezbroj klovnovskih radionica širom Evrope i Sjedinjenih Američkih Država. “Absolutely Reliable”, monodrama koju je Li radila sa Ralfom Velcerom, pobedila je na Edinburškom festivalu 2019. godine i prepoznata je od strane Financial Times-a; “Mistero Buffo”, monodrama koju je radila s Draženom Šivkom, osvojila je 7 nagrada za najbolju predstavu i glumu na međunarodnim festivalima širom Evrope. Li se ostvarila na televiziji i na filmu u brojnim projektima.
Glumac, glavni producent i inicijator projekta je Stefan Ostojić. Diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Ljuboslava Majere 2017. godine. Od tad je igrao u pozorištu u Kikindi, Kraljevu, Novom Sadu i Subotici u kojoj je bio zaposlen u Dečjem pozorištu. Osvojio je nagradu za najboljeg glumca u dečjoj predstavi na Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine (2018.) za ulogu Toma Sojera u predstavi “Avanture Toma Sojera”, za najboljeg glumca na festivalu Vragolaste Pozorištarije u Smederevskoj Palanci za ulogu muške cipele u predstavi „Par cipela“ (2019.), za najboljeg glumca na festivalu Zvezdarište u Beogradu, za ulogu čarobnjaka u predstavi „Izvini mama“ i godišnju nagradu grada Kikinde za svoj humanitarni rad u sklopu Humanitarnog teatra „Gusani u magli“ (2013.).
.
Trajanje predstave 75 minuta.