Art Hangar / Silent Recovery

Art Hangar / Silent Recovery

 
U subotu, 17. septembra 2022, u 18 časova, u novom umetničkom prostoru, Art Hangaru (Livadska 119, Veliki Radanovac, Subotica) održaće se otvaranje izložbe Silent Recovery.
.
 
Ovom prilikom prikazaće se dela nastala posebno za ovaj projekat: radove vizuelnih umetnika Lasla Antala (László Antal), Jelene Grujičić, Edite Kadirić, Maje Rakočević Cvijanov, Balinta Sombatija (Bálint Szombathy), Laure Šandor (Laura Sándor), Adrijen Ujhazi (Adrienn Újházi) i Lee Vidaković. Kustoskinja izložbe je Nela Tonković, istoričarka umetnosti. Art Hangar je novi prostor za kulturu i umetnost, koji se nalazi na agro-imanju u Velikom Radanovcu. Vizuelni identitet izložbe potpisuje Nemanja Stojanović.
.

Brižnost, fragilnost, razmena, pripadnost, intima, humor, prolaznost, melanholija, tišina, oporavak.

Sve ove pojmove obuhvatio je rad na izložbi Silent Recovery, vođen namerom da se o periodu nakon proživljene krize, društvene ili lične, progovori autentičnim sredstvima savremene umetnosti, kako bi se sagledala osetljivost zajednice ili pojedinca u trenucima oporavka. U procesu nastanka izložbe učestvovalo je osmoro umetnika.

Umetnici su odabrani kao parovi koji kreiraju radove zajedničkim promišljanjem. Parovi su formirani uz podsticaj umetnicima da sarađuju sa onima prema čijem radu osećaju poštovanje.
.
Tematski okvir izložbe Silent Recovery proizašao je iz potrebe da se o periodu nakon proživljene krize, društvene ili lične, progovori autentičnim sredstvima savremene umetnosti, kako bi se sagledala osetljivost zajednice ili pojedinca u trenucima oporavka.
.
Tim projekta Silent Recovery izborom mesta održavanja izložbe želeo je da podstakne građane na ponovno upoznavanje sa prirodom koja može da bude dragocen izvor tihog oporavka savremenog čoveka.

Art Hangar nastao je prilagođavanjem jednog od skladišnih prostora agro-gazdinstva nadomak Subotice, sa željom da se stvori prostor koji će postati mesto prožimanja prirode i umetnosti.

.

Publika će moći da poseti izložbu od dana otvaranja, 17. septembra, do 24. septembra 2022. (17:00-19:00)

.

.

Foto: Elvira Kakusi