YENGIBARIAN – TODOROVIĆ DUO

YENGIBARIAN – TODOROVIĆ DUO

U subotu, 28. maja 2022. godine u PD7 (Samo pivo), sa početkom u 21:00 nastupiće:
David Yengibarian (harmonika) / Mađarska, Jermenija
Vladimir Todorović (gitara) / Srbija
.
Yengibarian – Todorović duo
Putanje ova dva vrsna muzičara, više puta su se preplitale na lokalnim muzičkim festivalima. Dok je David gradio svoju muzičku reputaciju u Budimpešti, kao posvećenik kako tradicionalnoj muzici tako i džezu, Vladimir se uglavnom zadržao na balkanskim ritmovima i melodijama.
David sa svojim triom ima 7 albuma, ali i mnoge kompozicije za film i pozorište tokom poslednje dve decenije. Česti odlasci za Jerevan, drže ga u kontaktu sa korenima, koje tako lepo tka u svojoj muzici. Vladimir je više vezan za subotičko okruženje, ali posvećeno radi sa mnogim lokalnim umetnicima, kao i na festivalima u okruženju.
Njegov bivši sastav Paniks je postigao značajne uspehe pre skoro 20 godina, što mu je pomoglo da postane prepoznatljivo ime na srpskoj world music sceni. Danas najčešće nastupa sa svojim sastavom Todorrica, koji svira autorsku muziku inspirisanu zvucima Balkana.
.
Ovaj „radni susret“ posvećen je pripremi programa dvojice umetnika, koji će oni izvesti u okviru projekta TREMOLO_forte (Kreativna Evropa), početkom juna meseca na harmonikaškom festivalu Wazemmes l’Accordéon u francuskom gradu Lilu.
.
Ovim se najavljuje 19. Etnofest, koji će se održati na Velikoj terasi na Paliću, 24. i 25. juna 2022. godine!