Radio Plac: U gostima – Miroslav Lazendić

Radio Plac: U gostima – Miroslav Lazendić

 

Ove nedelje, 27. februara od 15 časova, u emisiji U gostima razgovaramo sa Miroslavom Lazendićem, povodom njegove izložbe koja je bila postavljena u Dvorišnoj galeriji tokom januara i februara 2022. godine. Emisija je na programu Radija Plac.

Repriza emisije je u nedelju, 06. marta od 15 časova.

Razgovor vodi Jelena Grujičić.

 

Ova izložba pod nazivom „Iskorišćeno/Used“ predstavljala je uvod za: „Sve što treba da uradimo je da ga sastavimo, rastavimo i ponovo sastavimo #2“, njegovu samostalnu izložbu krajem marta u Otvorenom ateljeu F.

 

Biografija:
Miroslav Lazendić, rođen 1980. u Novom Sadu, od malih nogu veliki je ljubitelj 2D(2.5-3) nepokretnog vizuelnog izraza u svim oblicima. Sa manje ili više uspeha se okušao u stripu, ilustraciji, grafičkom dizajnu, street art-u, tetovaži i sito štampi, da bi se na kraju pronašao u kombinaciji svega toga.
Leta pandemijske 2020. sa prijateljima osniva OAF (Otvoreni atelje F) gde se trude da šire nezavisnu likovnu kulturu.

 

 

Emisija se realizuje u okviru projekta UG “Klara i Rosa” i Centar za savremenu kulturu i umetnost u okviru programa „Centar za savremenu kulturu i umetnost kao pokretač društvene promene“. Projekat je podržan od strane Nacionalne koalicije za decentralizaciju, Fondacije Jelena Šantić, Grupe 484 i Evropske unije.
..

#EUzaTebe
@eusrbija