Radio Plac Subotica / Bosonoga deca: Baštovanstvo i moć pojedinca

Radio Plac Subotica / Bosonoga deca: Baštovanstvo i moć pojedinca

U ponedeljak,  31. januara od 19 časova u emisiji Bosonoga deca na Radiju Plac pričamo o organskoj poljoprivredi, hrani, baštovanstvu, bankama semena, o baštovanstvu u školama i pokušajima korporacija da nastave zagađenje zemlje i prirode, te moći pojedinca u borbi protiv Golijata u „revoluciji jedne slamke“.

 

Silvija Kolar Fodor iz Čakovca u Hrvatskoj je aktivistkinja, zaljubljenica u prirodu, biovrtlarica, autorka. Na svoja četiri hektara zemlje gaji organsko voće, povrće, začinsko bilje i cveće, čuva preko 700 vrsta u svojoj banci semena i već 15 godina inspiriše i edukuje baštovane i one koji to žele postati. Održala je preko 150 predavanja i radionica. Objavila je više od 800 članaka na raznim internet portalima, časopisima, ali i na svojoj internet stranici (https://www.biovrt.com/) . Nedavno je objavila knjigu „Vrtlarenje u skladu sa prirodom“.  Za svoj rad nagrađena je sa dve prestižne nagrade 2020. godine: Utjecajne hrvatske žene na području vođstva i inovacija, te Žuti okvir za nauku i obrazovanje National Geographic društva u kategoriji „Iskorenjivanje gladi“.

 

Razgovor vodi Ivana Primorac.

 

Repriza emisije je u subotu, 5. februara od 17 časova.

 

Emisija je realizovana u sklopu projekta  7,83 Hz (prirodna frekvencija Zemlje i Alpha/Theta frekvencija moždanih talasa u stanju regeneracije) podržanog od strane Trag Fondacije u okviru programa Aktivne zajednice.

 

#aktivnezajednice