Radio Plac Subotica / EMBER: Salamon Csaba

Radio Plac Subotica / EMBER: Salamon Csaba

Foto: Otto Vincze
 
Petak, 21. januar 2022, 17h, repriza utorak 17h.
 
Emisija o nezavisnoj sceni iz okruženja koja predstavlja savremenike u širem smislu. Bez ograničenja. Ko šta misli, ko šta voli, kako razmišlja, odakle je došao i gde ide. Emisija Ember (čovek) ne obraća se samo umetnicima, nego svakome, bilo gde.
 

Salamon Csaba je rođen 10. novembra 1979. godine u Baji. Zatim je živeo u Balatonaligi, kasnije u Davodu blizu srpsko-mađarske granice. Posle srednje škole preselio se u Budimpeštu. Radio je mnoge poslove u prestonici, a uglavnom se bavio kompjuterskom grafikom.

U London se preselio 2006. godine i od 2011. radi u gradu kao industrijski penjač. U međuvremenu je obišao Azerbejdžan, Grčku, Italiju, Tajland, Kambodžu i Kipar. Bio je dva puta u Americi i Peruu, tri puta u Meksiku.

 

https://soundcloud.com/csaba-salamon

 
 
Emisiju na mađarskom jeziku vodi i uređuje Szász Csongor.
 
Emisija se realizuje u okviru projekta UG “Klara i Rosa” i Centar za savremenu kulturu i umetnost u okviru programa „Centar za savremenu kulturu i umetnost kao pokretač društvene promene“. Projekat je podržan od strane Nacionalne koalicije za decentralizaciju, Fondacije Jelena Šantić, Grupe 484 i Evropske unije.
..
 
#EUzaTebe
@eusrbija