Radio Plac Subotica / EMBER: Duliskovich Leo

Radio Plac Subotica / EMBER: Duliskovich Leo

Petak, 24. decembar 2021, 17h, repriza utorak 17h.
 
Emisija o nezavisnoj sceni iz okruženja koja predstavlja savremenike u širem smislu. Bez ograničenja. Ko šta misli, ko šta voli, kako razmišlja, odakle je došao i gde ide. Emisija Ember (čovek) ne obraća se samo umetnicima, nego svakome, bilo gde.
 

Leo Dulikovič, umetničko ime PARA MAN, rođen je u Budimpešti 2001. godine gde još uvek živi Street artist italijanskog, ukrajinskog i mađarskog porekla.

Diplomirao je ove godine a od januara 2022. studiraće u školi crtanja u Budimu.

Njegovi crteži liče na šarene plemenske maske, naslikane uglavnom legalno, na zahtev, na ulicama i zidovima. Njegove slike i crteži nalaze se i na majicama, a zahvaljujući Lili Kovač, i kao tetovaže.

Kao kreativni umetnik, njegovo polje delovanja je široko: ne samo na muralima, već i u raznim zatvorenim i otvorenim javnim prostorima, galerijama itd.

„Crtam od kada znam za sebe, a nikada nisam naučio da crtam!“

Instagram: @ 2ujjugallileo

 

– portret foto: Duliskovich Boris i Rabener-Plujzer Gertrud Edit

– fotografije crteža: Leo Duliskovich

 
 
Emisiju na mađarskom jeziku vodi i uređuje Szász Csongor.
 
Emisija se realizuje u okviru projekta UG “Klara i Rosa” i Centar za savremenu kulturu i umetnost u okviru programa „Centar za savremenu kulturu i umetnost kao pokretač društvene promene“. Projekat je podržan od strane Nacionalne koalicije za decentralizaciju, Fondacije Jelena Šantić, Grupe 484 i Evropske unije.
..
 
#EUzaTebe
@eusrbija