Future Generations – Otpad kao resurs

Future Generations – Otpad kao resurs

Predstavljamo Future Generation Podcast, autorke Milene Banić iz Beograda koji će se emitovati svake prve srede u mesecu na Radiju Plac (ckplac.org) od 19 časova (repriza prve subote u 11h). Ova zvučna forma se bavi održivim životom u gradu i načinima na koje možemo živeti negujućI vezu sa prirodom. Uz razgovore sa stručnjacima, pregršt saveta, ideja i primera dobrih praksi, bićete nadahnuti da i sami menjate navike ka održivijem ekološkom životu u gradu.
 
 
U sredu, 1. decembra u 19h i u subotu 4. decembra u 11h, slušamo treću epizodu podcasta Future Generations na temu Otpad kao resurs:
 
“U ovoj epizodi pričamo o načinima upravljanja otpadom u gradovima. Pričamo o spalionicama, reciklaži i biološkom tretmanu otpada. Predstavljamo neke od zanimljivih rešenja za upravljanje otpadom u različitim gradovima sveta. Istražujemo na koji način je moguće da naš otpad ne bude đubre nego resurs. Prikazujemo neke sjajne inicijative kako bismo vas inspirisali da i kada ne postoje dobra institucionalna rešenja preuzmete stvar u svoje ruke i upustite se u proces reciklaže i smanjenja otpada.
U ovoj epizodi učestvuju dr Zorana Naunović, profesorska na Građevinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Vladimir Radinović, jedan od osnivača platforme podcast.rs i entuzijasta za reciklažu, Dragana Katić, osnivačica Trash Hero Beograd i Milica Batrićević, ekološka aktivistkinja.” FG
 
 
O ekologiji govorimo u okviru projekta 7,83 Hz UG “Klara i Rosa” koji je podržan kroz program “Aktivne zajednice” @tragfondacija.