HOMELAND FESTIVAL

HOMELAND FESTIVAL

NEMA VREMENA!

.
Ili ga ipak ima!
Mi smo kreatori svog vremena.
Igrajmo, pokrenimo se, protresimo se emocijama, znanjem, prirodom…
Hajde da učimo
Zajedno!
.
Pozorišno udruženje Letnji bioskop već nekoliko godina istražuje potencijal polifonog izraza za generisanje kreativnosti kroz interdisciplinarnu saradnju koju vode umetnici.
.
Pitamo se da li je moguće u ovom dobu festivalske hiperprodukcije izgraditi festival koji je istovremeno posvećen ličnom razvoju kroz umetnost, ali je i otvoren za širu zajednicu?
.
Nudimo vam priliku da sebi date vreme i prostor, da povratite sposobnost komunikacije sa prirodom, drugima i samim sobom. I želimo da vas pozovemo na petodnevno dvodelni festival HOMELAND, koji će se održati na pitoresknom imanju pozorišnog udruženja Letnji bioskop, Graničarska 35, od 3. do 7. jula!
.
Prva polovina dana posvećena je ličnom razvoju, dok je drugi deo posvećen interakciji sa zajednicom, angažovanju i deljenju. U prvom delu festivala imate priliku da učestvujete u različitim plesnim, ritmičkim i psihodramskim radionicama (Potrebno je prethodno se prijaviti putem linka). Drugi deo festivala sačinjen je od različitih koncerata, predstava i performansa i otvoren je za sve (Ulaz je na donacije)!
.
Među predavačima prvog dela dana nalaze se Tomi Janežić,Katja Legin, Rita Góbi, Vladimir Vdovin. U drugom delu dana, na samom festivalu možete videti radove umetnika i umetnica:
.

 

Edita Kadirić, Laura PeićValentina Vencel,Szász CsongorSzabolcs Tolnai,Boris PetkovičBolcsó BálintMárkos Albert, Mészáros Gábor, Szűcs DávidÁbrahám Máté, a takođe možete uživatu u predstavama kao što su Don’t do, Try! (HU/SLO); Černobiljska molitva (SRB); 2nm (HU),

.

Oni koji žele mogu i da kampuju sa nama i to u osvežavajućoj hladovini bagremove šume.

.

Pošto je broj mesta za kampovanje ograničen, molimo vas da unapred prijavite svoje mesto na e-mail: niarimozis@gmail.com.
.

 

Ovaj intenzivni umetnički festival otvoren je za mlade pozorišne profesionalce, uključujući glumce, reditelje, koreografe i scenske praktičare koji žele da se fokusiraju i unaprede svoje studije psihodrame i drugih izvođačkih umetnosti. Sa druge strane, otvoren je za ljubitelje umetnosti, plesa, muzike, pozorišta i vizuelnih umetnosti.

.

Svi učesnici će istražiti svoj puni potencijal i pokušaće da pronađu svoju svrhu, strast i mesto u svetu u kom živimo.

.

Povedite svoju porodicu i prijatelje i uživajte u poljima nekadašnjeg Panonskog mora, okruženom borovim šumama, koviljem i cvrkutom češljugara.

.

VIDIMO SE NA KELEBIJI ZA NEDELJU DANA!

.

život smirenost

transformacija majka
zahvalnost bezbednost
toplina udobnost sistem

strpljenje promena
kontinuitet iskrenost
otvorenost zajedništvo
neograničenost

promena život akcija
život zajedništvo hrana
radost pažnja

.

#homeland #festival