FILMSKI ČETVRTAK (NOVA ŠKOLA DOKUMENTARNOG FILMA, RIJEKA)

FILMSKI ČETVRTAK (NOVA ŠKOLA DOKUMENTARNOG FILMA, RIJEKA)

Trećeg četvrtka u mesecu, 18. maja 2023. godine, od 19 časova, u prostoru Klare i Rose (Petefi Šandora 15) prikazujemo izbor filmova Nove škole dokumentarnog filma u Rijeci.
Ulaz je slobodan.
PROGRAM:
Martin Torpedo – HR // 2021 // 13′
Martin je starac bez doma koji je svoje mjesto pod suncem pronašao u maloj luci bivše tvorniceTorpedo. Tik do mora, u napuštenom betoniranom prostoru, skrasio se s nešto svoje imovine.Slika, štap za pecanje i bicikl. Sve su to neophodni rekviziti u borbi protiv dosade.
Mia ide u Ličko Petrovo Selo / Mia goes to Ličko Petrovo Selo
rež: Natalija Stefanović, dokumentarni, 9′, 2020.
Mia upoznaje ljubav svog života (Adnana) netom prije pojave Covid virusa. Nakon višemjesečne izolacije u različitim državama, Mia se bori s graničnom policijom kako bi se susrela s Adnananom prije službenog otvaranja granica. Film “Mia ide u Ličko Petrovo Selo” prati njen put do samog graničnog prijelaza.
Jednog petka popodne – Lucija Brkic HR // 2021 // 10′
Stvarnost koju živimo možda nije ona koju smo izabrali. Kako je onda prihvatiti? Jednog petka popodne prikazuje upravo takvu stvarnost, jedan prkos i dvije, tri boli. U kaosu zvukova i misli, glavno pitanje je: kako se boriti protiv nečega što je dio mene?
Sve kaj ti nikad ne budem rekla režija // directed by Bela Bračko Milešević
Kombinacijom starih fotografija, umjetnih sjećanja i preispitivanja osjećaja nastalih manjkom međugeneracijske komunikacije dolazi do rekonstrukcije pater familiasa.
Flora // 2021 // 9′
Muzički konzervatorij, izlasci, vinograd. Flora je poput flore, postepeno otkriva pravu sebe.
Nokturno (Nocturne)HR // 2021 // 11′
Uranjanjem u misli, izoštrenih osjetila noću, postajem tihi promatrač skrivenih noćnih pri-zora, tajnog života (ostalih) ne-spavača. Pritom se vizualni i audionarativni akteri među-sobno pretaču, nadopunjuju, reflektiraju jedni u drugima. Ovo je film koji je nastao iz potrebe proučavanja vlastitog poremećaja spavanja. Iz potrebe shvaćanja (prihvaćanja) dijela sebe.
#klarairosa
Tagovi:
,