BELDOCS: Bitka za Grenland (projekcija)

BELDOCS: Bitka za Grenland (projekcija)

U iščekivanju 16. Međunarodnog festivala dokumentarnog filma BELDOCS koji će se održati u Beogradu od 10. do 17. maja na više od 8 lokacija u gradu, publika će imati priliku da poseti četiri besplatne projekcije filmova sa prošlogodišnjih festivala.

 

U četvrtak, 11. maja, 19 časova u UG Klara i Rosa gledamo Bitku za Grenland, film o diskusiji za nezavisnost, jezik i identitet.

 

The Fight For Greenland — Kenneth Sorento — Danska — 2020 — 95’

Bitka za Grenland je priča bazirana na likovima i nudi jedinstveni uvid u žestoku diskusiju o nezavisnosti, jeziku i identitetu, koja divlja na današnjem Grenlandu. Film prati četvoro mladih dinamičnih Grenlanđana jake volje, koji se nikako ne slažu po pitanju smera u kom treba da ide njihova zemlja, ali svi se bore za bolji Grenland.

 

Trejler: https://youtu.be/eDQ7_uwKeR0

 

O Beldocs festivalu:

 

Beldocs, jedan od vodećih međunarodnih festivala dokumentarnog filma u ovom delu Evrope, održava se svake godine u maju u Beogradu. Osnovan 2008. godine, podeljen je u 12 programskih celina, organizuje preko 100 premijernih projekcija svake godine, tokom osam dana trajanja festivala, koji se prikazuju na više od 7 lokacija. Festival Beldocs dodeljuje 6 nagrada u četiri takmičarska programa. Osim filmskih projekcija organizuje niz panela i Master Class predavanja, a u okviru Industry aktivnosti na radionicama, dodeljuju se novčane nagrade za razvoj budućih filmova. Svake godine okupi preko 150 međunarodnih stručnjaka u audio-vizuelnoj industriji, autora i producenata. Više od 200 partnera u Srbiji, regionu i Evropi, podržava rad Beldocs filmskog festivala. Kreativni tim od preko 20 članova organizuje Beldocs festival, uključujući stručnjake iz oblasti filma, dizajna i umetnosti. Beldocs je od 2017. partner u evropskim projektima: #europeanfilmchallenge, AVA Doc, Moving Cinema, Young4Film i član je Evropske dokumentarne mreže. Više informacija na www.beldocs.rs.

 

#beldocs #klarairosa