Nyári Mozi: Za sve je potrebno vreme – Razgovor sa Andrašom Viskijem

Nyári Mozi: Za sve je potrebno vreme – Razgovor sa Andrašom Viskijem

 
U organizaciji Pozorišta Kostolanji Deže i Pozorišnog udruženja Letnji Bioskop, 1. aprila u 19.30 časova, Kornelia Goli razgovaraće sa Andrašom Viskijem o njegovom romanu pod nazivom „Izgnanstvo“.
 
Andraš Jožef Viski je transilvanijski mađarski pisac, dramaturg, učitelj, umetnički direktor Državnog mađarskog pozorišta. Pored njegovih izuzetnih poetskih i pozorišnih dela, u centru razgovora biće njegov roman pod nazivom „Izgnanstvo“, koji je objavljen prošle godine, a za koji se može reći da je jedna od najvećih književnih senzacija poslednjih godina. 
 
„Roman „Izgnanstvo“ govori o oslobađajućoj snazi osnovne životne afirmacije, bezuslovne ljubavi i vere u proviđenje kroz logorsko iskustvo devetočlane porodice, na način na koji se raseljavanje ne predstavlja kao tragedija i sudbinski udar, već kao neophodnost koju je Bog odredio. Roman otkriva jedinstvenu priču o spasenju koja pokazuje nesalomivost bogobojazne osobe koja sebe uvek vidi kao slobodnu osobu – čak i kao deportovanu, koja može da toleriše, veruje, i čeka.“ – Norbert Bereš