Radio Plac: Ember – Kovács Pécskai Emese

Radio Plac: Ember – Kovács Pécskai Emese

Petak, 10. jun 2022, 17h, repriza utorak, 14. jun od 17h.

.

Emese Kovač Pečkai je rođena u Subotici, odrasla u Čantaviru i kaže: „Ja sam lokal patriota.“ Trenutno živi u Budimpešti, diplomirala je na Mađarskom univerzitetu lepih umetnosti. Stalno slika i upisuje za nastavnika likovne umetnosti, a godinu i po vodi Kulturno društvo Bela Bartok u Čantaviru. „To je generalno moj izgovor, tako da imam razloga da žurim kući gde god da sam.

.

Uvek sam tamo gde treba da budem. Verujem da se to dešava iz  razloga i da se sve dešava za moj razvoj. Volim da putujem, inspirišem se. Volim boje, jesen i sve što ide uz to”

.

U slobodno vreme, Emeše je volonterka u ekološkoj organizaciji EcoKarma, a takođe fotografiše, bubnja i „rasta“ svoju kosu, a ponekad i drugima. Organizuje događaje, živi u društvu, baštama, voli pivo i svaki dan pije tursku kafu, čita, meditira, bavi se numerologijom i često dolazi kući da se pozdravi sa roditeljima – „zdravo! Došla sam i otišla.”

.

Emisiju na mađarskom jeziku vodi i uređuje Szász Csongor.

.

.

Foto: Cvitkó Beatrix

.

Emisija se realizuje u okviru projekta UG “Klara i Rosa” i Centar za savremenu kulturu i umetnost u okviru programa „Centar za savremenu kulturu i umetnost kao pokretač društvene promene“. Projekat je podržan od strane Nacionalne koalicije za decentralizaciju, Fondacije Jelena Šantić, Grupe 484 i Evropske unije.
..

#EUzaTebe
@eusrbija