ART KITCHEN: Tinu Verghis, India

ART KITCHEN: Tinu Verghis, India

Performans indijske umetnice Tinu Verghis održaće se u utorak, 19. aprila 2022. godine od 17 časova na terasi Omladinskog kluba Kerulj be (Matije Korvina 9). Pozivamo vas da zajedno sa umetnicom spremamo hranu, osetimo mirise i ukuse Indije i kroz umetnički performans otvoreno razgovaramo o prednostima organskog uzgoja, zdrave ishrane i razmena ideja.

Engleski jezik je jezik komunikacije.
Ulaz je slobodan ali je obavezna prijava na mejl: klarairosa@gmail.com zbog količine hrane.“Mi smo ono što jedemo. Uzgajajmo sopstvenu hranu naročito u vreme klimatskih promena i beskrajnih besmislenih ratova. Pojednostavimo konzumiranja hrane. Preispitajmo složene prehrambene navike. Smanjimo rasipanja hrane. Smanjimo zavisnost od prerađene hrane. Razumimo telo i njegove potrebe. Smanjimo stres kroz svesnu ishranu. Izgradimo zajednicu kroz kuvanje i jedenje u zajednici.”
Tinu Verghis

.

 

Tinu Verghis uzgaja svoj organski pirinač na pola hektara zemlje u oblasti Goa (Indija). Fokusira se na održiva i organska sredstva za kultivaciju, lokalno dostupan kompost visokog kvaliteta. Pirinač razmenjuje sa prijateljima, promoviše održivost te nastoji da kroz svoj rad smanji učešće kapitalističke prakse u svojoj sredini. U svom umetničkom izrazu koristi ritual i telo koje pamti iskustvo koje ne može biti zaboravljeno, racionalizovano ili podeljeno.

.

Foto: Szerda Zsófia

.

.

 

Performans se realizuje u okviru projekta UG Klara i Rosa „Centar za savremenu kulturu i umetnost kao pokretač društvene promene“. Projekat je podržan od strane Nacionalne koalicije za decentralizaciju, Fondacije Jelena Šantić, Grupe 484 i Evropske unije.

..

#EUzaTebe
@eusrbija