Marko Stanković

ms
Biografija

Marko Stanković, slobodni umetnik, tattoo majstor, grafiti crtač, ilustrator i pevač je rođen 1986. godine u Subotici.

 

2000. godine učlanjuje se u KNVS (Klub nezavisnih vizuelnih stvaralaca) i sa njima izdaje dva broja stripa ŠUT U MOZAK/KICK IN THE BRAIN i veliki broj underground fanzina pod nazivom FRUSTRATOR i ENTROPIJA. Sa ovom grupom organizuje trodnevni graffiti JAM: DAN PLANETE ZEMLJE 2003. godine. U okviru ovog festivala oslikan je dečiji vrtić u neselju Tokio, zid ka Majšanskom mostu i dobro poznati mural na bivšoj Minervi/sadašnji Muzej.

 

2005. godine sa kolegama osniva grafiti grupu TFD sa kojima je napravio tematske murale u svakom naselju Subotice.

 

2009. osniva grupu NNM koja se sastoji od poznatih grafiti umetnika iz različitih gradova Srbije sa kojima oslikavaju celu državu.

 

2010. godine sa prijateljima osniva bend ETIL u kojem peva i koji je do sada izbacio 3 albuma, svirao po regionu i šire. Bend je još uvek aktivan.

 

2013. sa Darkom Kovačevićem izdaje strip/roman pod nazivom ILUSTROVANI VODIČ KROZ PROŠLOST, SADAŠNJOST I BUDUĆNOST SUBOTICE.

 

Tetoviranjem se bavi od 2010. Godine. Otvara svoj studio CLOWN TATTOO 2016. a 2018. dobija posao u evropski poznatom tattoo studiju RIVERSIDE INK u Švajcarskoj, u kom i danas radi.