„KLARA I ROSA“

5

Website: www.klarairosa.com

E-mail: klarairosa@gmail.com

O udruženju

UG „Klara i Rosa“ se bavi razvojem i promocijom savremenih umetničkih praksi. Od svog osnivanja udruženje proizvodi programe koji uključuju lokalnu zajednicu, umetnike i širu publiku.

 

Glavni ciljevi su animiranje i aktiviranje građana, kroz kulturu i umetnost, jačanje umetničke zajednice i prepoznatljivost programa kojima se unapređuje kvalitet života i podstiče aktivna participacija građana. Protiv opšte letargije, apatije, depresije, nacionalne netrpeljivosti, konzervativizma, polarizacije i jačanja populističkih desničarskih snaga, Udruženje se bori jačanjem uloge umetnosti i kulture u lokalnoj zajednici, sa ciljem učvršćivanja kulturnih i društvenih vrednosti u celini.

 

Udruženje „Klara i Rosa“ doprinosi promociji umetnosti i kulture kroz programe edukacije, aktiviranje građana, profesionalni razvoj, produkciju i promociju sadržaja, gde ohrabruje eksperimentalni i interdisciplinarni rad i istraživanje. UG „Klara i Rosa“ kroz svoje programe takođe zagovara i saradnju i razmenu u oblasti kulture, umrežavanjem i učešćem u, kako domaćim, tako i međunarodnim projektima, čime unapređuje vidljivost svog rada i vrednosti koje zastupa, u širem, regionalnom i internacionalom kontekstu. Na programe udruženja dobrodošli su svi ali su programi uglavnom osmišljeni da podstaknu mlade na aktivno učešće jer je to ciljna grupa koja bi mogla da napravi najveće promene u društvu.

 

#Klara i Rosa