Jazziré: Overdriven dreams /// Ivan Čkonjević & Lordan Skenderović

Jazziré: Overdriven dreams /// Ivan Čkonjević & Lordan Skenderović

Jazziré: Samo Pivo (Petra Drapšina 7), 31. marta 2023, 20:00 – Koncert: Overdriven dreams/Ivan Čkonjević i Lordan Skenderović (ambient / drone / experimental / free / improv).
 
OVERDRIVEN DREAMS
je pseudonim iz koga stoji Uroš Kostić, eksperimentalni muzičar iz Niša (Srbija). Nakon višegodišnjeg istraživanja mogućnosti svog primarnog instrumenta, gitare, kao i raznih drugih uređaja, poput magnetofona i walkman-a, počeo je da implementira te ideje u svom solo radu.
 

Overdriven dreams nastoji da nepregledna zvučna polja fantazmagoričnih snova dobiju život. U tom procesu oslanja se pre svega na improvizaciju na gitari, koju neretko koristi van standardne primene tog instrumenta, a uz pomoć oruđa poput bubnjarskih palica, radija, mobilnog telefona i ebow-a. Pored toga, u ostvarenju soničnog oslikavanja nepreglednih polja snova koristi manipulaciju kasetama, magnetofonskim trakama, luperima, lo-fi sintovima i granularnim semplerima. Za kratko vreme se, pre svega na brojnim nastupima, etablirao kao jedan od, trenutno, najaktivnijih ambijentalnih muzičara u regionu.
 
IVAN ČKONJEVIĆ
se bavi eksperimentalnom i improvizovanom muzikom. Jedan je od osnivača i organizatora serijala koncerata improvizovane muzike Improstor. Suosnivač je kulturno umetničke platforme Labud Kup.
 
U poslednje vreme je aktivan u triju Fischer/Milojković/Čkonjević, sa kojim realizuje projekat Almaška. Takođe, svira u improv-elektro sastavu Bloom.
ivanckonjevic.blogspot.com
ivanckonjevic.bandcamp.com
 
 
LORDAN SKENDEROVIĆ
uskoro opširnije. Ali znate ga kao umetnika koji vodi svoj dvostruki život. Ili trostruki. Živi i radi u Novo Sadu, gde svira u SNP-u. Ali paralelno razvija i svoje autorske projekte. Eksperimentiše sa trubom i elektronikom. I u više različitih sastava.