Razgovor sa umetnicom: Jelena Grujičić

Razgovor sa umetnicom: Jelena Grujičić

 
U petak, 14. oktobra 2022. u 18 časova, u Savremenoj galeriji održaće se razgovor sa umetnicom povodom izložbe Home Is Where Your Heart Beats autorke Jelene Grujičić.
 
Razgovori sa umetnicima uvek su prilika da se pokrenu mnoge važne teme, kako one koje utiču na njihovo delo, tako i one koje su bitne svima nama.
Sa Jelenom Grujičić, vizuelnom umetnicom, pričaćemo o počecima njenog interesovanja za dom, o odlasku i povratku, o potrazi za sopstvenim mestom u svetu koji se menja, ali i o njenoj svakodnevici, o nadahnućima, o prirodi.
Pričaćemo i o rečenici Home Is Where Your Heart Beats, koja je postavila osnovni tok sagledavanja Jelenine izložbe u našoj Galeriji.
Jelena Grujičić, rođena 1986. godine u Subotici, je vizuelna umetnica, kulturna radnica i majka. Diplomirala je na Grafičkom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu 2011. godine, u klasi profesorke Biljane Vuković. Članica je Udruženja KURS (Beograd), udruženja Klara & Rosa i jedna je od osnivača Centra za savremenu kulturu i umetnost u Subotici. Samostalno je izlagala u Troa Rivjeru (Kanada), Parizu (Francuska), Subotici, Podgorici (Crna Gora), Osijeku (Hrvatska), a njen rad selektovan je i za grupne izložbe u Beogradu, Bostonu (SAD) i Parizu.
Nakon višegodišnjeg života u Beogradu i Parizu, 2018. se vraća u Suboticu, gde i sada živi.
.
Savremena galerija Subotica
.
.
Katalog: