Dvorišna galerija: Linije priče, Andrej Gondi

Dvorišna galerija: Linije priče, Andrej Gondi

 
U subotu, 26. novembra 2022, s početkom u 11:00, u Dvorišnoj galeriji (Korzo 1) održaće se otvaranje izložbe Andreja Gondija pod nazivom Linije priče.

Izložba se može pogledati do polovine decembra 2022.

.

Promišljenim kadriranjem, geometrijskom kompozicijom i pastelnim koloritom, Andrej nas fotografijom vodi u skriveni sklad i ravnotežu urbanog meteža.

.

„Neo-topografija, ili fotografija urbanog pejzaža, se trudi da pozove gledaoca da u najobičnijim stvarima nađe lepotu, a da istovremeno odbaci arhitektonsku formu i uključi snagu fotografije kao medija.

Izložene fotografije predstavljaju trenutke kojima slučajan prolaznik ne daje mnogo važnosti, ali po mogućstvu utiču na našu gladnu podsvest koja uvek pepoznaje skladnu vizuelnu kompoziciju površina, boja i linija.

Sa verovanjem da predmeti mogu i sami po sebi sasvim slučajno da ispune u jednom prostoru sva stroga pravila likovnih umetnosti, pokušavam da dokažem da i jedna geometrijska slika može da transmituje posmatraču nekakav osećaj.“

Ovim putem izjavljujem da sve fotografije pripadaju meni i da su izvršene od moje strane, kao i da raspolažem fizičkim negativom filma za svaku uslikanu fotografiju. Sve slike su napravljene u vremenskom periodu između 2017. i 2020. godine.

Andrej Gondi, Subotica, 03.11.2022.

.

Instagram: @andrej.gale

.

BIOGRAFIJA

Andrej Gondi rođen je  1988. godine u Subotici.

.

Završio je Višu ekonomsku školu u Beču (Wirtschaftsförderungsinstitut Wien), te u dvogodišnjem obrazovanju stekao diplomu za Content Design.

.

UMETNIČKE AKTIVNOSTI

Radionica za rizografiju, Novi Sad, oktobar 2021, PDP Conference

Izložba, Novi Sad, novembar 2021, Design Week NS

Prezentacija Fanzina „Truth or Dare“, Pariz Francuska, decembar 2021, Paris Photo Fair

Objavljeni radovi u knjizi „10 godina Periskopa“, januar 2020, Michael Bowring

.

 

.

Izložba je realizovana kroz projekat sufinansiran iz budžeta za kulturu 2022, Grada Subotice.

.

Zahvaljujemo se na podršci štampariji CRAFT Marketing.

.