EJE – izložba Tanje Uverić

EJE – izložba Tanje Uverić

Četvrtak, 28. oktobar, 17h, Dvorišna galerija (Korzo 1).
…………………………………
Dvorišna galerija Centra za savremenu kulturu i umetnost sa zadovoljstvom predstavlja izložbu radova pod nazivom EJE (šp. EHE što u prevodu na srpski znači osa, centar) naše sugrađanke Tanje Uverić.
…………………………………
,, Ova serija radova je inspirisana mojim velikim interesovanjem ka geometriji i velikom neznanom svemiru. Tehnika korišćena je akvarel i monotipija.
U mnogim kulturama krug ima različita značenja, od magijskih, verskih do filozofskih, predstavljajuci neku božansku silu ili duh koji održava našu stvarnost u pokretu.
Za mene krug predstavlja proces transformacije od smrti do života, kraj, i početak, iako nema ni kraja ni početka. U ovom smislu, on je večan, celovit, beskonačan. Krug je sačinjen od mnogo malih tačkica kao sto je i sam Univerzum ispunjen bilionima zvezda. “
…………………………………
Tanja Uverayo (umetničko ime) je diplomirala na Fakultetu likovnih umetnosti na grafičkom odseku, sa predhodno stečenom diplomom profesora likovne kulture. Učestvovala je na mnogim izložbama, radionicama i rezidencijama kako u zemlji tako i u inostranstvu. Sarađuje sa umetnicima i različitim kolektivima. Trenutno živi i radi u Španiji.
…………………………………
Izložbu je otvorila Jelena Grujičić, koordinatorka vizuelne umetnosti Centra za savremenu kulturu i umetnost.
…………………………………
Muzička podloga: Joseph Potter, jedna od onih osoba koja radi po svim smenama i vrti se po svetskoj sceni. Fotograf, dizajner i ljubitelj dobrog zvuka posle 8,5 godina dolazi iz Londona gde se zainteresovao za kinomatografiju i nove medije.
…………………………………
Ova izložba je podržana kroz saradnju sa štamparijom CRAFT Marketing u Subotici.